Găzduire sediu social

Last modified date

Comments: 12

Găzduire de sediu social este o alternativă bună și tot mai uzitată de antreprenori datorită costurilor reduse și a siguranței primirii corespondenței.

Materialul răspunde întrebărilor de mai jos:

 • Ce este sediul social?
 • De ce este important sediul social?
 • Ce este găzduirea de sediu social?
 • Când poate o firmă să opteze pentru acest tip de serviciu?
 • Avantajele găzduirii sediului social;
 • Nu ai nevoie de acordul vecinilor pentru găzduirea de sediu social;
 • Firma Mea  – serviciul de găzduire de sediu social în mai multe orașe.

Ce este sediul social?

Sediul social este un atribut de identificare al firmei alături de denumire, cod de identificare fiscală, număr de înregistrare atribuit de Registrul Comerțului etc.

După ce ai luat decizia de a-ți înființa o firmă trebuie să știi că aceasta, la fel ca persoanele fizice, care au un domiciliu, trebuie să aibă un sediu, obligație care derivă din lege.

„Sediul persoanei juridice se stabilește potrivit actului de constituire sau statutului.

În funcție de obiectul de activitate, persoana juridică poate avea mai multe sedii cu caracter secundar pentru sucursale, reprezentanțele sale teritoriale și punctele de lucru. (…)”

Codul civil, art. 227

Importanța sediului social

Sediul este important pentru că la adresa unde se stabilește sediul firmei se vor comunica de către instituții (și nu numai) actele care vizează compania, motiv pentru care este important ca la sediu să fie o cutie poștală, dar și cineva care să ridice corespondența.

Dacă corespondența nu este ridicată există riscul pierderii termenelor pentru contestarea actelor. De exemplu, ANAF comunică o decizie de impunere cu privire la anumite sume pe care vei considera că nu le datorezi, fie le-ai plătit. Termenul în care poate fi contestată decizia de impunere este de 45 de zile și începe să curgă de la data la care a fost comunicat actul administrativ.

Dacă nu ridică nimeni corespondența în 45 de zile nu vei mai putea contesta decizia, fiind ieșit din termenul legal de contestare a actului, astfel că vei fi nevoit să achiți sume de bani pe care consideri că nu le datorezi.

Sediul social produce și alte efecte, precum: competența organului fiscal din județul unde se stabilește sediul, competența instanțelor de judecată etc.

Găzduirea de sediu social

În esență, presupune că firma închiriază adresa și cutia poștală, nu și un spațiu propriu-zis.

În loc să închiriezi un spațiu pentru stabilirea sediului, care este mult mai costisitor, poți închiria doar adresa și cutia poștală aferentă. Firma Mea oferă acest tip de serviciu, iar asta presupune că în schimbul unei sume de bani care se percepe anual îți găzduim sediul firmei la noi, primim corespondența, o scanăm și o redirecționăm către tine.

În acest mod te asiguri că vei primi toată actele care vizează firma și că vei avea posibilitatea să le contești pe cele pe care le consideri nelegale.

Când poți apela la serviciul de găzduire de sediu social?

În cazul tuturor companiilor a căror activitate nu se desfășoară la sediu firmei se poate apela la serviciul de găzduire de sediu social.

Sunt foarte multe activități care datorită specificului lor nu se desfășoară la sediul firmei, precum:

 • Construcțiile – se desfășoară la beneficiari;
 • IT – se poate desfășura de oriunde;
 • Comerț online – se poate desfășura de oriunde;
 • Transport marfă, persoane și colete;
 • Orice alte servicii care se desfășoară la clienți / beneficiari etc.

Sunt mulți cetățeni români care datorită avantajelor fiscale își constituie firme în Romania, firme cu care desfășoară activități economice în alte țări ale Uniunii Europene. Aceste persoane nu se află pe teritoriul național, motiv pentru care au nevoie de cineva care să primească poșta și să o redirecționeze către ei.

La acest tip de serviciu mai apelează cei care vor să își constituie compania, dar care nu au identificat încă un imobil pe care să îl închirieze. Cum trebuie să aibă un sediu și nu îl au încă, dar au nevoie de firmă, pot apela la serviciul de găzduire de sediu social.

Avantajele găzduiri sediului social

Principalul avantaj este costul redus. În situația în care la sediu nu se desfășoară activitatea economică este lipsit de sens să achiți o chirie lunară pentru un imobil, când se poate achita o sumă modică anuală, de regulă.

Un alt avantaj este că te asiguri că toată corespondența care vizează compania ta este primită de persoane calificate și că va ajunge la tine.

Așa cum am arătat mai sus, pentru cei care nu au identificat un imobil pentru a-l închiria și nici nu au unul în proprietate, găzduirea de sediu social este singura alternativă prin care se poate deschide firma.

Serviciul de găzduire de sediu social este disponibil în marile orașe ale României, astfel că dacă asociații au un interes ca firma lor să fie dintr-un anumit oraș, există această posibilitate. Amintim aici și că procedura de înființare a unei firme poate fi parcursă 100% online, și din afara țării, însă am scris mai multe despre procedură de înființare a unei firme online aici.

Nu ai nevoie de acordul vecinilor dacă optezi pentru găzduire de sediu social

Întrucât la sediu nu se va desfășura activitate economică nu este nevoie de acordul vecinilor în situația în care acesta este într-o clădire cu mai multe apartamente.

Firma Mea oferă serviciul de găzduire de sediu social în mai multe orașe

Firma Mea oferă serviciul de găzduire de sediu social în marile orașe ale țării, precum Timișoara, București Cluj, Constanța, Iași. Pe lângă marile orașe oferim serviciul de găzduire și în alte orașe mai mici, cum sunt Sibiu, Oradea, Galați, Turnu-Severin etc.

Nu ezita, sună expertul!

Util: pe site există multe informații utile legate de dreptul afacerilor, inclusiv cazuri practice soluționate de instanțele judecătorești, astfel că poți identifica soluții gratuite la problemele cu care te confrunți.

Cristian Andrei

Cristian Andrei

12 Responses

 1. Salutare!Pot obtine gazduirea sediului social,fiindca contractul de comodat expira si nu l pot prelungi!?Ce acte trebuiesc si cat ma costa pentru 1 an..multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post comment