Modificare firma – deschidere punct de lucru

Last modified date

Comment: 1

Cand ai nevoie de un punct de lucru? Atunci cand vrei sa iti extinzi afacerea intr-un alt loc decat cel unde ai sediul.

De exemplu, vrei sa iti extinzi afacerea intr-o alta zona din acelasi oras sau vrei sa iti extinzi business-ul intr-un alt oras decat cel unde ai stabilit sediul.

Astfel, niciodata nu se deschide un punct de lucru acolo unde ai stabilit sediul social pentru ca nu este nevoie. Punctul de lucru reprezinta o extindere a activitatii intr-un alt loc decat locul unde ai stabilit sediul firmei.

Modificare firma – se poate deschide un punct de lucru de la infiintarea firmei sau doar ulterior?

Da, firma se poate constitui direct cu sediu si puncte de lucru, situatie in care acestea se vor mentiona in actul constitutiv.

In cazul in care decizia deschiderii unui punct de lucru este luata ulterior momentului constituirii, atunci nu se mai trece punctul de lucru in actul constitutiv, dar este nevoie de o hotarare a adunarii generale a asociatilor / decizia asociatului unic.

Modificare firma – valabilitatea punctului de lucru

Reprezinta perioada de valabilitate a contractului de comodat sau de inchiriere in baza caruia ti-ai stabilit punctul de lucru la o anumita adresa.

Trebuie sa fii atent cu aceasta perioada pentru ca firma trebuie sa aiba un punct de lucru valabil pe parcursul desfasurarii activitatii.

Daca ti-a expirat valabilitatea contractului de comodat sau de inchiriere trebuie sa depui la Registrul Comertului un act aditional prin care se prelungeste perioada contractului avut. Sau depui un alt contract.

In cazul in care vei omite acest aspect te vei expune sanctiunii de a deveni inactiv fiscal, sanctiune dispusa de ANAF si notata in cazierul tau fiscal, fapt care nu iti va mai permite sa iti deschizi alte firme.

Modificare firma – punct de lucru, ai nevoie de acordul vecinilor?

Aceasta problema se pune daca vrei sa iti stabilesti sediul intr-un bloc cu mai multe apartamente, dar si in cazul in care exista o curte interioara in care sunt mai multe apartamente.

Daca vrei sa desfasori activitate economica acolo, atunci vei avea nevoie de acordul vecinilor cu care te invecinezi pe verticala si pe orizontala. Daca nu desfasori activitate la punctul de lucru, atunci dai o declaratie in acest sens si nu mai ai nevoie de acordul celorlalti proprietari cu care te invecinezi.

Deschidere punct de lucru – acte necesare:

  • cerere de inregistrare;
  • declaratie-tip pe propria raspundere din care sa rezulte ca indeplinesti conditiile de functionare;
  • hotararea adunarii generale a asociatilor / decizia asociatului unic;
  • contract de comodat sau de inchiriere;
  • acordul vecinilor, daca este cazul.

Te putem ajuta!

Pentru detalii suplimentare, nu ezita sa ne contactezi. Te putem ajuta sa iti deschizi un punct de lucru astfel:

  • iti redactam actele de care ai nevoie;
  • depunem actele la Registrul Comertului;
  • obtinem actele privind deschiderea punctului de lucru.
Cristian Andrei

Cristian Andrei

1 Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post comment